Home


Personen


Schepen

Overzichten

Contact

Bronnen

Maten

Retour
Het schip
Ida Berendina (1848)
 
Meer informatie over dit schip
Danzig 8 april.
Het kofschip Ida Berendina, kapt. Stel, van Delfzijl in ballast naar alhier bestemd, is gisteren alhier in de baai in aanzeiling geweest met het brikschip Elise, kapt. Arnold, naar Pillau bestemd; het eerstgenoemde schip heeft daarbij de beide masten verloren en is alhier binnen gesleept; het laatstgemoemde heeft den kluiverboom verloren.
Nieuwe Rotterdamsche Courant, 14-04-1867

Het Nederl. schip Ida Berendina, kapt. Prak, van Peterhead naar de Oostzee, is, volgens telegram, 24 dezer, zwaar lek, met verlies van booten, zeilen, ra's, enz. te Leith binnengeloopen.
Algemeen Handelsblad, 07-09-1871

Amsterdam 8 Dec.
De nederl. schepen Ida Berendina, kapt. P. P. Prak, en Anna Geertruida, kapt. C. R. Kemper, beide van Koningsbergen naar Leer, zijn met verlies van boegspriet en meer andere schade door een stoomboot, te Elseneur binnengesleept. Eerstgenoemde was op de reede door een onbekend schip aangevaren.
De Tijd, 09-12-1871

Amsterdam, 19 dec.
Het nederl. schip Ida Berendina kapt. P. Prak, van Nerva naar Harlingen, te Bremerhaven binnen, heeft anker en ketting verloren, en is tusschen de Oude en Nieuwe Haven op strand gedreven.
De Tijd, 20-12-1873

Bremerhaven, 1 Jan.
... en het schip Ida Berendina, kapt. Prak, zit nog op strand tegen den dijk.
Algemeen Handelsblad, 07-04-1874

Bremerhaven, 8 Maart.
Het Duitsche, vroeger Hollandsche schip Ida Berendina, op reis van Nerva naar Harlingen alhier gestrand, is afgebracht en ligt thans in vlot water geankerd.
Algemeen Handelsblad, 14-03-1874