Home
Home

Zoek een persoon
Personen

Zoek een schip
Schepen

Overzichten

Contact

Bronnen

Maten

Retour
Het schip
Hendrika Huisman (1862)
Vertrouwen (1876)
 
Meer informatie over dit schip
Varel, 8 Dec.
Door kapt. Oylom van het Duitsche schip Perle, is op 54° '15' N.Br., 2° 30' O.L. opgevischt, het deksel van een kist, waarop H. H. Nieboer. Veendam 1880. (Het Nedl. schip Vertrouwen, kapt. H. H. Nieboer, ligt te Delfzijl.)
Het nieuws van den dag: Kleine Courant, 11-12-1880

Harlingen, 29 Januari. De lading Kaolien uit he tNed. schoonerschip Vertrouwen, kapt. Nieboer, te Zoutkamp lek binnengeloopen, zal gedeeltelijk met het tjalkschip Rollengeweer, schipper K. Van Dijk, naar Dordrecht worden vervoerd; van de lading schijnt weinig beschadigd te zijn.
Rotterdamsch Nieuwsblad, 01-02-1887

Oostende, 23 Oct.
Het Ned. schip Vertrouwen, kapt. H. H. Nieboer, van Bordeaux n. Leer, is alhier met assistentie binnengebracht en zwaar lek.
Het nieuws van den dag: Kleine Courant, 25-10-1882

Oostmahorn
Aangek. 29 Dec.
Vertrouwen, Nieboer, wegens lekkage en ontzet dek, bestemd met porseleinaarde naar Dordrecht komende van Bönne.
Algemeen Handelsblad, 30-12-1886

Zoutkamp, 30 Dec.
Het Ned. schip Vertrouwen, kapt. H. H. Nieboer, van Bornholm naar Dordrecht, lek te Oostmahorn binnengeloopen, is gisteren door de sleepboot Hunze V door het ijs naar hier gesleept.
De Maasbode, 01-01-1887

Harlingen, 10 Jan.
Het schoonerschip Vertrouwen, kapt. Nieboer, van Rønne naar Dordrecht bestemd, beladen met Kaoliën en lek te Zoutkamp binnen, zal de lading in lichterschepon naar de bestemming laten vervoeren.
Algemeen Handelsblad, 11-01-1887

Harlingen, 9 Februari.
De geheele lading kaolien van het schip Vertrouwen, kapt, Nieboer, van Rønne naar Dordrecht bestemd, doch lek te Zoutkamp binnengeloopen, is in onbeschadigden staat gelost en overgeladen in het tjalkschip Rollingaweer, schipper Van Dijk, en Twee Zusters, schipper Mulder, welke die voor rekening van het schip Vertrouwen naar de bestemming zullen vervoeren.
Algemeen Handelsblad, 11-02-1887

Oostmahorn, 7 Dec.
Vertrouwen, kapt. Nieboer, hier binnen als bijlegger bestemd naar Harlingen, wordt opgesleept naar Zoutkamp. teneinde vandaar de lading in lichters naar de bestemmingsplaats te verschepen.
Algemeen Handelsblad, 09-12-1887

Delfzijl, 15 Febr.
Het schip Vertrouwen, kapt. Nieboer, gisteren als vertrokken gemeld n. Dover, ligt wegens mist nog op de reede en heeft order bekomen n. Duinkerken.
Het nieuws van den dag: Kleine Courant, 17-02-1888

Vlissingen, 4 Mei.
Het Ned. schip Vertrouwen. kapt. H. H. Nieboer, van 2263 met porceleinaarde naar Zweden, is lek en met schade aan het tuig alhier op de haven gesleept.
Het nieuws van den dag: Kleine Courant 07-05-1888

Vertrouwen. ([ Londen, 20 April.)
Het Ned. schip Vertrouwen, kapt. Nieboer, van Antwerpen naar Fredrikstad, is bij Lemvig gestrand. (Vereeniging van Assuradeuren te Amsterdam.)
Algemeen Handelsblad, 21-04-1889

Lemvig, 20 April.
Het Ned. schip Vertrouwen, kapt. Nieboer, met zemelen van Antwerpen naar Fredrikshavn, werd op 18 April, gedurende zwaren mist, aangevaren door een stoomschip, sturende ZW. en kreeg daardoor een gat in den boeg, terwijl het ook de boegspriet verloor. De kapitein trachtte toen te Lemfjord binnen te loopen, doch het schip geraakte (zooals reeds vroeger gemeld) op strand en zit gevaarlijk. Het stoomschip zette de reis voort.
Algemeen Handelsblad, 25-04-1889

Lemvig, 27 April
Van het gestrande Ned. schoener-brikschip Vertrouwen, kapt. Nieboer, is de bemanning gered. Het schip werd den vorigen nacht door een onbekend stoomschip aangevaren, waardoor de boegspriet en een gedeelte van den voorsteven afgebroken werd; het stoomschip zette daarna zijn koers voort. Een afgebroken stuk van het stoomschip was in de tuigage van de Vertrouwen blijven hangen. Een accoord tot berging van het schip is gemaakt, doch het stormachtig weder maakt een gunstig gevolg zeer twijfelachtig.(Zie ons vorig No.)
Rotterdamsch Nieuwsblad, 27-04-1889

Lemvig, 28 April
Het gestrande Ned. schip Vertrouwen, kapt. Nieboer, is als wrak te beschouwen. Het gezonde deel der geborgen lading is voor 2 kronen 80 oere per 100 pond verkocht. Eenige beschadigde lading welke nog in het schip is, zal waarschijnlijk ook geborgen en verkocht worden.
Rotterdamsch Nieuwsblad, 03-05-1889